sabato 10 novembre 2012

MIKA!


This is the way you left me..
I’m not pretending..
No hope, no love, no glory,
no Happy Ending...

MIKA kontsert on minu Itaalia reisi üks kultuursemaid haripunkte. Kuigi ma arvasin, et ma jooksen tulistjalu mõnele Itaalia artistile tormi, sain ma Sienas selgeks, et Julie on samuti Mika fänn ning kui selgus, et Mika esineb Padovas, polnud kahtlustki, mida me Juliele sünnipäevaks kingime.

Kontsert toimus Gran Teatro GEOX Padovas, mis on Vicenzasse suunduva kiirtee lähistel, ning see on Veneto regiooni suurim kontserthall, seega ma ei imestanudki, et näituste messikeskuse sarnasesse halli olid tulnud ka Veneetsia ja Bologna inimesed. Aga oh see publik!

1) Soojendusesinejat ei olnud, kuid kontserdi eel oli laval DJ, kes lasi Rihannat, Eminemi, Maroon 5- rahvas laulis kõike kaasa
2) Mika esimest laulu „Blame it on the girls“ üürgasid kõik esimesest taktist kaasa. Muide, istekohad olid välja müüdud, aga ka parter oli paksult rahvast täis.

3) Kui tantsid ja kellelegi kogemata otsa koperdad, ei tule sulle keegi kallale ega näita kurja pilku, vaid lauldakse rõõmsalt (koos) edasi
4) Mika mikrofon ei hakanud „Rain“i ajal tööle. Kohe hakati žestikuleerima ning hüüdma: „Mika, we love you but your microphone doesn’t work“. Rahvas laulis isegi refrääni kaasa ning Mika ei saanud alguses midagi aru, et heli läbi ei tule. Laul jäeti pooleli ning Mika asus rahvaga diskussiooni. Kui kõik korda sai, lauldi „Rain“i veel tugevamini kaasa.


5) Inimesed said inglise keelest vist isegi aru. Nimelt rääkis Mika loo, et 9-aastasena teenis ta Veneetsias esimese raha just laulmise eest. Emal oli traditsioon teda ja tema vendi Veneetsiasse karnevalile viia, ükskord tekkis tal aga plaan tänaval laulda ning järsku oli tema ümber turistiparv rahapatakatega. Vedas poisil!
6) Loomulikult kui mõni sõna itaalia keelt tuli, läks rahvas pöördesse.. Uno, due, tre, quattro..


Tagasi saime me aga hääletades. Kuigi pöialt tõstes näidati meile pöialt vastu (Itaalias on hääletamine seadusega keelatud), asusime lihtsalt autoakendele koputama. Nii saime kahe Bologna kuti autole, kes meid rõõmsasti koju ära viskasid...

Aga mina pisardan ikka selle laulu ja just Tallinnas tehtud video peale :)



Nessun commento:

Posta un commento